Vanvittige priser på bland-selv slik i Norge: Butik indfører kilo-grænser for kunder

De norske supermarkeder har indledt en priskrig på bland-selv slik, som har sendt priserne ned på bundniveau, så 100 gram koster så lidt som 2.50 kroner. 

Og de rekordlave priser har sat gang i nordmændene, der hamstrer bland-selv slik til den store guldmedalje.

I et enkelt tilfælde valgte en nordmand at købe intet mindre end 35 kilo slik i Rema, og de massive indkøb har efterladt mange slikafdelinger noget nær tomme. 

Derfor bliver der nu indført begrænsninger på, hvor meget hver enkelt kunde må købe. 

- For at sikre os at alle kan nyde godt af de lave priser har vi indført maks-begrænsninger på to kilo per kunde, siger kommunikationschef i Coop Norge, Harald Kristiansen til E24.

I første omgang er det supermarkedet Extra, der indfører begrænsninger, efter de satte prisen på bland-selv slik ned til 2.90 norske kroner per 100 gram. 

- Vi har som udgangspunkt ikke noget ønske om at indføre begrænsninger. Men når vi ser, at folk hamstrer, som de gør nu, så er vi nødt til at sikre os, at alle kan nyde godt af de lave priser, siger han. 

I butikskæden Kiwi er de også blevet indskærpet overfor butikscheferne, at folk skal stoppes, hvis de fylder for mange kilo i slikposen. 

- Vi var slet ikke forberedt på det her prisniveau, vi synes det var lavt nok sidste år, siger Aakvaag Arvin, der er kommunikationschef i Kiwi til E24. 

Det var i første omgang butikskæden Rema, der indledte priskrigen, som altså nu har sat Norges slikelskere på den anden ende. 

Dagens Gossip