Var piraternes gidsel i 838 dage: Nu er Søren fyret

Søren Lyngbjørn kom hjem til Danmark 30. april i efter mere end to år som piraters gidsel i den somaliske bush. Her fik han udbetalt den løn, han havde opsparet under gidselforløbet, og han blev sygemeldt med fuld løn. Men nu venter et nyt liv: Han er blevet fyret og er lige kommet på sygedagpenge.

- Det er ligesom med alle andre, der er syge i længere tid og er blevet fyret. Det er ikke nemt, siger han i et interview med Ekstra Bladet.

Læs også: FAKTA: Det skete i Shipcraft-sagen

Han døjer stadig fysiske skavanker fra sin tid som gidsel. Han er dårligt gående efter en nervebetændelse, og alle hans tænder knækkede i Somalia.

Han har efter sin frigivelse købt et hus på Ærø. Det er han i gang med at sætte i stand med hjælp fra nogle håndværkere. Imens følger han sin tidligere kaptajn, Eddy Lopez' sag i pressenævnet mod TV2 og Ekstra Bladet. Han mener, at de udstillede og krænkede ham i deres dækning af gidseltagningen.

Læs også: Søren var piraternes gidsel i 839 dage: -Jeg var ved at dø dernede

Søren Lyngbjørn vil ikke sige, hvad han mener om det, før sagen er afgjort.

- Det er Eddys sag, men jeg er da nysgerrig. Jeg er jo med på de billeder, han er utilfreds med, siger han.

TV2 og Ekstra Bladet bragte interviews fra gidsellejren, hvor især SØren Lyngbjørn fremstod som meget syg. Siden er det kommet frem, at piraterne truede dem til at spille ekstra syge.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip