Varde Kommune sælger tidligere rådhus i Oksbøl

Nyheden er god for turisterrne i Oksbøl og omegn, for flere vil fremover kunne overnatte til store arrangementer i Varde Kommune.

Danhostel Blåvandhuk har nemlig købt det gamle rådhus i Oksbøl og satser på at udvide allerede i sommer.

Varde Byråd afsluttede på mødet tirsdag en handel med Blåvandshuk Danhostel, Kursus & Idrætscenter, som dermed får plads til overnatning og mødelokaler på begge sider af Strandvejen.

Der bliver sovepladser til et par hundrede allerede i år.

-Det er glædeligt, at det nu er lykkedes at få rådhuset solgt - og vi har al mulig grund til at være tilfredse med, at det er naboen, som er køberen. Der er store muligheder i den planlagte udvidelse af Danhostel. Det kan få flere turister til at overnatte i Oksbøl og give nye muligheder for at tiltrække store arrangementer, siger borgmester Gylling Haahr (V).

Det er kun et år siden idrætscenter, kursuscenter og Danhostel blev samlet i Oksbøl, men kombinationen af fornuftig pris, god indkvartering, mødelokaler, idrætsfaciliteter og smuk natur har ifølge centerdirektør Peter Nielsen givet stor efterspørgsel.

-Vi troede 100 værelser var nok, men vi kan se, at behovet er endnu større. Med købet sikrer vi kapacitet til at huse flere store arrangementer i Varde Kommune, og vi ved, at interessen er der. Vi får brug for ekstra sengepladser, når vi i en uge i sommer lægger hus til nordisk handicapidræt, og vi har også et kapacitetsproblem, når der i maj kommer 400 for at deltage i ”Idræt om dagen, siger Peter Nielsen.

Danhostel Blåvandshuk overtager rådhuset 1. juli, og Peter Nielsen håber på at have mødelokaler og 60 nye overnatningspladser parat i det gamle rådhus allerede til sommer.

Rådhuset fra den gamle Blåvandshuk Kommune har stået tomt, siden Varde Kommune flyttede administrationen ud af rådhusene i Oksbøl og Ølgod i sommeren 2011.

Dagens Gossip