Varevogne risikerer bøder for manglende klistermærker

Skat har erklæret krig mod sort arbejde. Det betyder blandt andet, at varevogne, lastbiler og andre gulpladebiler under fire tons fra 1. januar 2013 har skullet køre med synlige klistermærker med firmaets navn og CVR-nummer.

For at gøre det nemt at identificere køretøjet skal klistermærkerne sidde på både venstre og højre side og være minimum tre cm høje. Biler, der ikke lever op til reglerne, kan få en bøde fra 5.000 kroner.

Men det gør mange erhvervsvogne ikke, fortæller administrerende direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen. Han frygter, at firmaerne på et eller andet tidspunkt bliver taget af Skat og efterfølgende skal betale en betydelig bøde.

- Det vil jo være brand ærgerlige penge. Derfor går vi ud nu og gør opmærksom på, at det er en god idé at få sat klistermærkerne på i en fart, så man kan spare penge til en eventuel bøde. For klistermærkerne skal jo på før eller siden, siger Per V. Rasmussen, Applus Bilsyn.

Hver måned syner Applus Bilsyn cirka 15.000 erhvervskøretøjer på gule plader. Synsvirksomheden har ikke foretaget konkrete optællinger af, hvor mange køretøjer, som endnu ikke har monteret de påkrævede klistermærker, men kan konstatere, at tendensen er den samme over hele landet.

- Vi har talt med vores synsfolk, og de vurderer, at der stadig er en del gulpladebiler, som mangler at få monteret de nye klistermærker. Det vil vi gerne gøre opmærksom på, siger Per V. Rasmussen.

Dagens Gossip