Varme hveder: Bagerne forventer stigende salg i dag

En af de faste danske traditioner dagen og aftenen før St. Bededag er indtagelsen af varme hveder.

Det har vi gjort siden 1700-tallet, og det er altså en tradition vi holder fast i.

- Salget af varme hveder har de senere år fundet sit stabile leje, og der er ikke noget der tyder på at det skulle falde igen, siger bagermester Hardy Christensen fra Nørre Nebel ved Varde til Dagens.dk.

Hardy Christensen er også formand for Bager- og Kondimestrene i Danmark, og han mener udviklingen gælder landet over.

Tilføj Dagens.dk som din ven på Facebook nu!

- Det er en dag hvor man samler familen til varme hveder med smør eller ost, og jeg forventer da et stigende salg i år. Og det selv om supermarkederne jo også er gået hårdt ind i kampen om hvederne, siger han.

Hardy Christensen fortæller, at de varme hveder er en slags krydderbolle, hvor hver bager ofte har sin egen krydderiblanding.

- Den indeholder blandt andet kardemomme, men hvert bageri har sin egen finesse i denne bløddejsbolle. Så der kan godt være forskel på hvederne, siger han til Dagens.dk.

Hvordan er din traditionen med varme hveder? Skal du også have dem i dag?

Dagens Gossip