Varmen drillede Quintana - Nibali føler sig uheldig

Når man nu ikke selv har kræfterne til at vinde, er det rart at kunne glæde sig på vegne af vinderen, som det var tilfældet for Movistar-stjernen Nairo Quintana efter søndagens 2. etape i Vuelta a Espana.

Colombianske Quintana forsøgte sig på den afsluttende stigning, men han fik selskab i sit ryk og blev siden sat af den senere etapevinder - landsmanden Esteban Chaves fra Orica-Greenedge, der hentede karrierens største triumf.

- Jeg forsøgte langt ude fra. Det var en stigning for eksplosive ryttere, jeg forsøgte, men varmen havde en effekt på mig.

- Jeg så, at Chaves var stærkere end resten af os i det udbrud, han er en meget klog rytter, og jeg er glad for, at en landsmand vandt, siger Quintana.

Og årets toer i Tour de France smiler nok lidt alligevel på egne vegne. Han tog nemlig tid på de største konkurrenter i kampen om den samlede sejr i Vueltaen.

Chris Froome (Team Sky) tabte fire sekunder til Quintana, holdkammeraten hos Movistar Alejandro Valverde tabte fem, mens Quintana tog mere end et minut på Astanas Vincenzo Nibali, der var uheldig.

Italieneren styrtede som mange andre 30 kilometer før mål, men Nibali kunne ikke få fat i en ny cykel og måtte kæmpe hårdt og længe for at nå tilbage til feltet. Han nåede det, men kræfterne var sluppet op, og han smed dyrebar tid på den afsluttende stigning.

- Det lader til, at jeg i år bare er uheldig, eftersom jeg var helt oppe foran, da vi styrtede, siger Nibali og forklarer, at han ikke havde mere at give af, da han ramte den sidste stigning.

Etapevinder Chaves var selvsagt en glad mand, og han håber på mere end en dag i førertrøjen.

- Det er min første sejr i en Grand Tour. Det er utroligt, sagde han efter etapen.

Tredje etape køres mandag fra Mijas til Malaga.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip