Varmen på Cypern kan give et henholdende FC Midtjylland

FC Midtjylland skal tirsdag forsøge at vende 1-2 til samlet sejr mod cypriotiske Apoel FC på udebane i Champions League-kvalifikationen.

Men varmen på Cypern kan betyde, at danmarksmestrene ikke sætter alt på spil, selv om holdet er tvunget til at score minimum to mål. Det siger FCM's cheftræner, Jess Thorup, direkte adspurgt, om hans hold vil angribe fra første fløjt.

- Jeg tror ikke, vi kan komme stormende fra første minut. Vi bliver nødt til at finde ud af, hvad spillerne er i stand til i løbet af kampen. Så det kan lige så vel blive i de sidste 10 minutter, vi sætter tryk på frem for de første 10 minutter.

- Jeg glæder mig til, at vi skal træne. En ting er banen, men klimaet er det vigtigste at mærke for mig.

- Jeg har snakket med den fysiske træner om væske, saltbalance og sådan nogle ting. Vi har også vendt erfaringerne fra sidste år (mod græske Panathinaikos, red.), siger Jess Thorup på et pressemøde.

Vejrudsigten forudsiger et stykke over 30 grader, når kampen begynder tirsdag aften klokken 19 dansk tid.

Selv om det ikke bliver fuld fart frem for FC Midtjylland, så vil holdet forsøge at kontrollere kampen, lige som man også gjorde i store dele af holdenes første møde i sidste uge i Herning.

- Vi vil forsøge at få kontrol over kampen, selv om vi ved, det bliver svært.

- Vi ved, at vi skulle have givet os selv et bedre udgangspunkt fra den første kamp. Men nu er vi her, og vi vil forsøge at score de to mål, der skal til for at vende kampen, siger Jess Thorup.

Fredag aften spillede angriberen Morten "Duncan" Rasmussen i front for FC Midtjylland mod OB, og i overtiden blev han matchvinder. Thorup vil ikke afsløre, om "Duncan" starter inde frem for Martin Pusic tirsdag, men Thorup roser sin danske angriber.

- Jeg synes, det er den bedste præstation, "Duncan" har leveret under min tid som cheftræner. Det var et klart løft i hans niveau, og så gør jeg mig mine overvejelser, om han skal spille igen.

- Hans relationer med holdet virkede rigtig godt i fredags, og han var også med til at få vores spil til at flyde bedre end tidligere, siger Jess Thorup.

/ritzau/

Dagens Gossip