Varoufakis: Græske reformer er en katastrofe

Den tidligere græske finansminister Yanis Varoufakis siger i et interview med BBC, at den økonomiske hjælpepakke til Grækenland vil komme til at gå over i historien som den værste makroøkonomiske katastrofe nogensinde.

Tyskland gav som det sidste og mest vægtige euroland fredag formelt sin godkendelse af at indlede forhandlinger med grækerne om et helt nyt hjælpeprogram.

Hjælpepakken, der ifølge eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, kan tage en måneds tid t få forhandlet på plads, kan blive på i alt 86 milliarder euro. Men pengene kommer på betingelse af en række besparelser og økonomiske reformer i det gældsplagede land.

- Programmet kommer ikke til at fungere, uanset hvem der kommer til at stå for dets gennemførelse, siger Varoufakis i en fældende vurdering.

På spørgsmålet om, hvor lang tid det vil vare, inden programmet er på plads, lyder svaret, at det allerede er fejlet.

Varoufakis trak sig som finansminister tidligere på måneden, hvilket i vide kredse ses som en forsonende handling i forhold til eurozonens finansministre, som han ofte har skændtes med.

Den tidligere finansminister siger, at både han og premierminister Alexis Tsipras på trods af deres uenigheder fortsat er enige om, at de krav, der stilles til Grækenland er både udemokratiske og økonomisk vanvittige.

- Men Tsipras havde ikke andre muligheder end at skrive under. Vi havde valget mellem at blive skudt eller hængt. Og han besluttede, at overgivelse var den ultimative strategi, siger Varoufakis til BBC.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip