Varslede konflikter på arbejdsmarkedet udsættes i to uger

Der står stadig et stort spørgsmålstegn solidt plantet ud for de kommende, nye overenskomster for mange hundrede danske faggrupper. Derfor har forligsmanden valgt at skubbe de varslede konflikter på arbejdsmarkedet lidt ud i fremtiden.

- Jeg vil i morgen udsætte de varslede konflikter i yderligere to uger efter at have rådført mig med de øvrige forligsmænd, skriver forligsmand Asbjørn Jensen i en mail mandag aften.

Tusindvis af danskere bliver berørt af aftalerne, der påvirker det private arbejdsmarked i brancher som byggeri, transport, vvs, mode og tekstil og fødevarer såsom slagterne.

Det er muligt for forligsmanden at trække et to-ugers pausekort, så forhandlingerne kan falde på plads, selvom tidsfristen på overenskomstaftalerne egentlig er overskredet i marts.

De to uger kan give forhandlingsparterne den nødvendige tid til at enes om en aftale, så konflikterne kan undgås.

Forligsmanden har i løbet af mandagen også rådført sig med LO og DA om det fortsatte forløb.

En del aftaler på området er allerede faldet på plads, men de sidste mangler stadig.

- Den 3. marts 2014 opfordrede jeg alle overenskomstparter, hvor der ikke var indgået forlig, til at intensivere forhandlingerne om overenskomstfornyelsen, og jeg bad om en status i dag (mandag, red.).

- Der er indgået forlig på overenskomstområder, der omfatter cirka 88 procent af de involverede lønmodtagere, skriver Asbjørn Jensen.

Lykkes det ikke at finde en løsning i de resterende fag kan begge parter i forhandlingen strejke eller konflikte, hvilket risikerer at sætte dele af samfundet i stå. Som regel når tingene dog at falde på plads, før det kommer så vidt.

Forligsmanden har aftalt nyt møde med LO og DA på torsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip