Ved ikke hvor de kommer fra: Butikker tilbagekalder oksemørbrad

Det er Fødevarestyrelsen der nu, sammen med firmaet Carsten Møller Food i Nørresundby, kalder et stort parti oksemørbrad tilbage fra butikkerne.

Det drejer sig om frosne oksemørbrad, der er solgt i en række forskellige butikker over hele landet.

Kødet er blandet andet solgt i Netto og Metro, og der er tale om kød fra Holland.

Her kan man dog ikek få vished over hvor kødet faktisk stammer fra - og dermed heller ikke om det har været håndteret som det skulle.

Se hele advarslen fra Fødevarestyrelsen her:

Tilbagetrækning af frosne oksemørbrad fra Nederlandene
Hvilke fødevarer:
Frosne oksemørbrad:
Mærket med ”Opskåret i HOLLAND NL 933”
Sporbarhedsoplysninger om ”født i”, ”opvokset i” og ”slagtet i” kan være forskellige for de enkelte produktioner.

Solgt hvor:
Solgt i Metro:
Produktionsdato: Fra 12-06-2012 til og med 14-08-2012
Mindst holdbar til: Fra 26-04 2014 til og med 14-08-2014

Solgt i SuperBest, SUPERSPAR, SPAR, EUROSPAR, KWIKSPAR OG Letkøb:
Produktionsdato: Fra 22-09-2011 til og med 11-11-2011
Mindst holdbar til: Fra 21-09-2013 til og med 10-11-2013

Solgt i Netto:
Produktionsdato: Fra 02-02-2012 til og med 22-03-2012
Mindst holdbar til: Fra 02-02-014 til og med 22-03-2014

Produktionsdato: Fra 23-10-2012 til og med 25-11-2012
Mindst holdbar til: Fra 23-10-014 til og med 25-11-2014

Produktionsdato: Fra 10-01-2013 til og med 04-03-2013
Mindst holdbar til: Fra 10-01-015 til og med 04-03-2015

Virksomhed der tilbagekalder:
Carsten Møller Food A/S, Sundsholmen 12, 9400 Nørresundby

Årsag:
Kødet er produceret af den nederlandske virksomhed Willy Selten B.V.
De nederlandske myndigheder har ved en kontrol af Willy Selten B.V. fundet så store mangler og afvigelser med hensyn til oprindelse og sporbarhed af produkterne, at man af fødevaresikkerhedsmæssige årsager har valgt at tilbagekalde kødet.

Risiko:
Da oprindelse og sporbarhed af kødet ikke er fuldt kendt, er der ikke sikkerhed for, at kødet har været håndteret under hygiejniske forhold eller at dyrene har været dyrlægekontrolleret inden slagtning.

Råd til forbrugerne:
Har man kød liggende fra ovenfor anførte produktioner bør man kassere det eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt.

Dagens Gossip