Vejarbejde ved Randers koster bilister mindst to mio. kr. i bøder

Kontrollerne er sket på den østjyske motorvej E45 nord for frakørsel 39 ved Randers Nord.

Her er der vejarbejde, hvor hastigheden er nedsat til 50 kilometer i timen.

Men som ved så mange andre af den slags fartkontroller landet over, så kniber det gevaldigt for bilisterne at overholde fartgrænsen.

Ved den seneste kontrol onsdag blev 566 fotograferet for at køre for hurtigt, 18 står til en betinget frakendelse af kørekortet, mens tre helt mister deres ret til at køre bil.

Samlet ved de tre kontroller på stedet har politiet taget 1.400 bilister i at køre for hurtigt.

- Jeg vil gerne sende en appel til bilisterne om at sænke farten. Vi er der jo kun for at sikre vejarbejdernes arbejdsro, og vi måler altså kun når der er vejfolk på arbejde, siger vicepolitiinspektør Kristian Thomsen fra Østjyllands Politi til dagens.dk.

Typisk ligger bøderne på stedet fra mellem 1.500 og 2.000 kroner, og derfor løber det samlet op i over to millioner kroner i indbragte bøder. Bare ved dette vejarbejde ved Randers.

- Men det er jo ikke for pengenes skyld vi er derude. Vi havde hellere set, at bilisterne overholdt hastighedsgrænsen. Det kan vi så desværre konstatere at de ikke gør, lyder det fra Kristian Thomsen.

Han lover flere kontroller på stedet, og ærgrer sig over at det er sådan.

- For hvis bilisterne nu kørte efter forholdene ville vejarbejdet blive hurtigere færdigt. Så kunne vejfolkene nemlig koncentrere sig bedre om deres arbejde - i stedet for at skulle passe på alt for hurtigkkørende biler, siger han til dagens.dk.

Dagens Gossip