Vejdirektoratet advarer nu mod at man overhaler sneplovene

Vejdirektoratet advarer nu bilisterne mod at overhale de mange sneplove, der lige nu rydder vejene for sne og is.

Advarslen kommer fordi sneplovene kører ved siden af hinanden, dog forskudt med nogle meter, når de rydder vejene, og her skal man som bilist ikke klemme sig ind.

Alligevel fristes nogle bilister til at forsøge at kante sig ind mellem de store køretøjer i en zig zag-formet overhalemanøvre.

- Men det skal man passe på med, siger Ulla Milling, der er fagkoordinator i Vejdirektoratets vintertjeneste.

- Det er særdeles risikofyldt at forsøge at kante sig ind mellem vores store sneplove i et forsøg på at overhale dem. Det er farligt, både for bilisterne og for vores chauffører, og det kan let gå galt.

Bliv ven med netnyhederne.dk på Facebook - klik ind og vær med nu...

- Mange bilister glemmer, at der ligger meget mere sne på vejen foran sneplovene end bagved dem, og det snyder dem, når de forsøger at kante sig ind mellem sneplovene, siger hun.

Til trods for den åbenlyse fare, der er forbundet med at overhale på denne måde, oplever Vejdirektoratet alligevel hvert år, at nogle bilister gør det.

Men Ulla Milling håber, at advarslen fra Vejdirektoratet kan være med til at få folk til at tænke sig om en ekstra gang, inden de kaster sig ud i en så hasarderet manøvre.

- Hellere udvise tålmodighed på vejen og komme et par minutter senere frem end komme til skade i en ulykke, fordi man kører ubesindigt, siger hun.

- Der er altså en grund til, at vi kører ude på vejene med de store sneplove. Vi rydder vejene til glæde for trafikanterne.

Dagens Gossip