Vejdirektoratet: Vinterferie med sne og tæt trafik

Ud fra vores erfaringer kan vi se en tendens til, at fredagen og til dels lørdagen op til uge 7 er mere trafikerede end normalt.

Det er især den Sønderjyske motorvej fra Kolding i retning mod den dansk/tyske grænse og Sydmotorvejen i retning mod Rødbyhavn, som vil være tæt trafikerede. Og det er specielt i tidsrummet 12 – 20, at trafikken vil være tættest.

Så har du mulighed for det, anbefaler vi dig at køre tidligt om morgenen eller sent om aftenen – og forvent ekstra rejsetid. Det kan endvidere være fornuftigt at tage ekstra tæpper med, underholdning til børnene samt en skovl i bagagerummet.

Der er ifølge DMI risiko for lokale snebyger i weekenden op til uge 7 og det samme gør sig gældende i vinterferien.

På hverdagene i uge 7 kan vi se, at der i formiddagstimerne er risiko for tættere trafik på de større indfaldsveje til København.

Så med andre ord, mindre arbejdstrafik og mere ferietrafik i løbet af morgen- og formiddagstimerne. Det gælder særligt Holbækmotorvejen, Vestmotorvejen og Køge Bugt motorvejen.

Trafikken i slutningen af uge 7 i retning fra den dansk/tyske grænse og fra Rødbyhavn fordeler sig erfaringsmæssigt mere jævnt end det er tilfældet den modsatte vej.

I uge 8 plejer der ikke at være større trafikale udfordringer på ferieafrejsedagene og trafikmængden på hverdagene vil fordele sig som normalt.

Derimod forventer vejdirektoratet, at der i weekenden i uge 8, fra den 22. til den 24. februar, vil være tæt trafik i Herning-området i forbindelse med den årlige rejsemesse i Messehallerne i Herning.

Trafikken til Herning/Messehallerne vil på Messemotorvejen og alle større og mindre indfaldsveje være ret kraftig i tidsrummet 10 – 12 om formiddagen.
I den modsatte retning, fra Herning/Messehallerne, vil trafikken være tættest i tidsrummet 14 – 19. Det er også værd at bemærke, at trafikken også midt på dagen vil være tættere end normalt. I 2012 havde rejsemessen 66.000 besøgende over de 3 dage, messen varede.

Se kort med røde veje hvor trafikken er mest belastet i vinterferien:

Dagens Gossip