Vejen flytter ”De syngende sten”

De syngende sten er en gave fra Elisabeth og Alfred Thomsens Fond og er første skridt i renoveringen af Vejen Anlæg.

Unik samling af sten
Stenene er samlet gennem mange år af Alfred Thomsen, grundlægger af Vejen-virksomheden Epoke, og stammer fra forskellige steder i Europa.
En sten ligner en elefant en anden en skildpadde – eller gør den? Gæster kan fremover lade fantasien råde, når stenene vil være at finde i anlægget.

Samarbejde mellem konkurrenter
Fire entreprenører - Baungaard, Hans Frisesdahl, KH-transport og Henning Have, samarbejder om at transportere og løfte de op til 18 tons tunge sten på plads, for Elisabeth og Alfred Thomsens Fond og Vejen kommune.

De fire vil udover at flytte de tonstunge sten til en favorabel pris , lægge den store plæne om, etablere en vandrende, og så græs som en gave til Vejen Kommune.

- Samarbejdet er helt i tråd med ånden omkring Vejen Anlæg, som er etableret ved fællesskab og engagement af byens borgere, siger Birgitte Møller, landskabsarkitekt i Vejen Kommune, og hun fortsætter:

- Derfor er vi meget glade for, at de fire har indgået samarbejde med Vejen Kommune om opgaven, så Vejen Anlæg fortsat kan være et godt udflugtssted for vores borgere og besøgende, siger Birgitte Møller.

Udover de syngende sten er der med inspirationfra borgere i Vejen By udarbejdet en udviklingsplan for anlægget, der i løbet af de kommende år vil give markant flere oplevelser i anlægget.

I løbet af foråret opsættes en ny legeplads, og dådyrene har i løbet af vinteren fået nyt hegn. Næste år etableres nyt gedehus, og der indkøbes bjerggeder, som er bedre egnet til ’klappegeder’ end de gamle bjerggeder.

Se plantegning for placering af stenene.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip