Vejle Boldklub er solgt

Vejle Boldklub har solgt majoriteten af aktiekapitalen i VB Alliancen A/S til Andrei Zolotko.

Zolotko har sammen med en forretningspartneren Jin Chang overtaget aktiemajoriteten i den traditionsrige fodboldklub. Målet for klubben er at skabe balance mellem indtægter og udgifter.

Det oplyser Vejle Boldklub tirsdag i en pressemeddelelse.

- Andrei Zolotko har et indgående kendskab til fodboldverdenen samt et kæmpe netværk. Det er netop denne knowhow, som skal være med til at sikre udviklingen af Vejle Boldklub, skriver klubbens ledelse i pressemeddelelsen.

- Andrei Zolotko vil indgå aktivt i denne udvikling og vil derfor i store perioder være bosiddende i Vejle, så han kan følge og bistå udviklingen på nært hold, lyder det videre.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad er Andrei Zolotko 30 år og fra Moldova.

I første omgang hedder det, at man vil etablere "et nyt, sundt og bæredygtigt setup i 1. division".

Klaus Eskildsen Holding ApS ejer også en del af aktierne i selskabet bag fodboldklubben, og Klaus Eskildsen kommer også til at indgå i bestyrelsen sammen med de to udenlandske forretningspartnere og advokaterne Flemming Jensen og Gert Eg.

Den ambitionsrige klub kiksede oprykning til Superligaen i den forgangne sæson, hvor det i stedet blev til en femteplads i landets næstbedste fodboldrække. Det betød, at man enten skulle finde en investor eller tilpasse økonomien til et lavere niveau.

I maj skrev Vejle Amts Folkeblad, at tyske investorer havde kig på Vejle. Tyskerne var på besøg, da vejlenserne tabte 3-4 til Lyngby på en dag, hvor Silkeborg sikrede sig oprykning med en 3-1-sejr i Horsens.

En ny struktur i dansk fodbold gældende fra næste sæson betyder, at der fremover kun er en direkte oprykningsplads i 1. division. Nummer to og tre skal ud i playoffkampe mod to hold fra Superligaens nedrykningsslutspil.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip