Vejle Boldklub undersøges for fusk med husleje

Skrevet af admin

19/11/2013

Mest læste i dag

Det kører glimrende for Vejle Boldklub rent sportsligt i 1. division. Men uden for kridtstregerne har den jyske fodboldklub fået problemer.

Erhvervsstyrelsen har anmeldt Vejles bestyrelse og direktion til Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet vedrørende den regnskabsmæssige håndtering af huslejen, oplyser Vejle i en fondsbørsmeddelelse.

Det er ikke nærmere forklaret præcist, hvad anmeldelsen drejer sig om, og Vejles ledelse vil ikke uddybe emnet. Vejle blev anmeldt 11. november.

- Det er selvklart, at selskabet - bestyrelse og direktion - på nuværende tidspunkt ikke har yderligere kommentarer til ovennævnte anke eller anmeldelse, skriver Vejle i fondsbørsmeddelelsen.

Der er ifølge Erhvervsstyrelsen også andre regnskabsmæssige problemer i selskabets årsrapport for 2012.

Blandt andet er værdisætningen af flere datterselskaber forkerte ifølge styrelsen, som kræver, at årsrapporten bliver ændret.

- Til trods for at selskabet såvel forretningsmæssigt som sportsligt bevæger sig i den rigtige retning, er der stadigvæk udfordringer, lyder det fra Vejle.

Vejles ledelse har været til møde med Erhvervsstyrelsen uden ønsket effekt. Derfor forbereder selskabet at anke sagen til Erhvervsankenævnet.

- Måtte selskabet mod forventning ikke få medhold i Erhvervsankenævnet, vil årsrapporten for 2013 blive udfærdiget i overensstemmelse med de krav, som Erhvervsstyrelsen har fremsat.

- Det skal understreges, at de mulige ændringer i årsrapporten for 2012 ingen betydning har for selskabets drift eller likviditet. Der er alene tale om bogholderimæssige posteringer, påpeger Vejle.

Rent sportsligt har Vejle Boldklub på det seneste spillet sig videre til kvartfinalen i pokalturneringen, hvor lokalrivalerne fra AC Horsens venter 5. december.

Vejle er desuden placeret på en fjerdeplads i 1. division og er stadig godt med i kampen om oprykning til Superligaen.

/ritzau/