Vejle-borgmester: Skrot planerne om en togbro helt

Skrevet af admin

13/04/2016

Dagens topnyheder

Der bliver grædt tørre tårer i Vejle over Dansk Folkepartis forslag om at droppe en togbro over Vejle Fjord.

Borgmesteren i den østjyske by, Arne Sigtenbjerggaard (V), har aldrig været begejstret for broen, der skulle skære otte minutter af togtiden ved at lede togene uden om bymidten.

- Det vil give ro på at vide, at vi fortsat får togene ind igennem Vejle, og den ro er vi superglade for, siger han.

Borgmesteren opfordrer endda til, at partierne bag Togfonden ikke bare udskyder byggeriet af den nye bro, men dropper det fuldstændigt.

- Det er lidt paradoksalt, for lige præcis i dag er vi ude for at ekspropriere tre huse, som ligger der, hvor den nye skinnelinje skulle være.

- Men nu er der skabt ny usikkerhed, og den kunne man undgå, hvis man lagde planerne i skraldespanden i stedet for bare at lægge dem i skrivebordsskuffen, siger Arne Sigtenbjerggaard.

Han bakker dog op om den del af forliget, der handler om at elektrificere og udbygge forsømte dele af tognettet.

- Broen skulle spare et sted mellem syv og ni minutter på turen fra Aarhus til København.

- Men når jeg har været til møder i København og kørt med tog, har jeg for sjov noteret mig, hvor stor forsinkelsen har været, og i nogle tilfælde er vi nået op på en halv time.

- Derfor er det for mig at se langt mere givtigt at bruge penge på at få tog til tiden end på en bro, siger borgmesteren.

Arne Sigtenbjerggard har samtidig en forventning om, at planerne om en togforbindelse fra Vejle til Billund Lufthavn bevares.

- Men vi ved omvendt også godt, at hvis forliget skal åbnes igen, og parterne skal til forhandlingsbordet, så er alt formentlig i spil igen.

- Jeg håber ikke, at den også bliver pillet fra, for det vil betyde meget for Vestdanmarks internationale lufthavn, at togforbindelsen bliver til noget.

Forslaget fra Dansk Folkeparti er en konsekvens af, at finansieringen af Togfonden vakler.

Det var tanken, at en højere afgift på olien fra Nordsøen skulle bidrage til fonden, men på grund af de lave oliepriser holder beregningerne ikke længere.

Broen over Vejle Fjord er budgetteret til at koste 4,3 milliarder kroner ud af det samlede budget for Togfonden på 28,5 milliarder kroner.

/ritzau/