Vejle etablerer en trætop-klatrepark i Nørreskoven

Vejle Kommune udbød i 2012 2 ha, af Nørreskoven. til etablering af en trætop-klatrepark. Nu er der indgået kontrakt om etablering af banen med Gorilla Park v/ Lars og Anders Ulrich, som allerede driver en klatrepark ved Svendborg.

De nødvendige tilladelser til banen er på plads, og i løbet af marts 2013 starter Gorilla Park med at bygge klatreparken, som vil åbne i maj 2013.

Et spændende friluftstilbud
Gorilla Park har med lejen af 2 ha, af Nørreskoven, sikret sig mulighed for at etablere og drive en kommerciel klatrepark i 10 år.

Etablering af klatreparken i kommunal skov har længe været et ønske for Vejle Kommune, idet det vil være endnu et spændende friluftstilbud i kommunen.

Formand for Natur- og Miljøudvalget Søren Peschardt ser det som et sundhedsfremmende og naturformidlende tiltag for borgerne.

- Vejle Kommune ser store muligheder i at få etableret en trætop-klatrepark i Nørreskoven. Vi vil gerne kunne tilbyde aktiviteten til borgere og turister i Vejle. Det skal være et tilbud i forbindelse med Vejle som kultur, konference- og turistby, men bestemt også som led i vores sundhedsfremmende og naturformidlende tiltag for vore borgere, siger Søren Peschardt og fortsætter:

- Der er tale om en aktivitet som er for kompleks til, at Vejle Kommune kan drive parken selv. Derfor har vi ønsket et privat-offentligt samarbejde, hvor vi udlejer et stykke af vores kommunale skov til aktiviteten, som drives på kommerciel basis af en privat aktør, siger Søren Peschardt.

Om projektet
Der etableres i alt seks baner, inklusiv en øvebane, med en samlet længde på over 1,5 km, og i alt 90 forhindringselementer. Klatreparken kommer til at ligge nordvest for Helligkildevej i nærheden af Helligkildehuset.

Banerne vil få forskellige sværhedsgrader og højder. I den lette ende etableres en lav bane, der primært henvender sig til mindre børn og forsigtige voksne, og i den svære ende den røde bane, som kommer til at indeholde mange udfordringer for de mere modige voksne og børn over 12 år.

Brug af klatreparken bliver mod betaling og kan bookes på forhånd via hjemmesiden. Der er omfattende sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med banerne både i forbindelse med etableringen, og når klatreparken er i brug.

Alle besøgende vil blive sikret med en specialudviklet klatresele og modtage forudgående instruktion af professionelle instruktører, som er til stede, når klatreparken har åbent.

Se mere på gorillapark.dk.

Dagens Gossip