Vejle vil arrangere Landsstævnet 2017

Tirsdag den 6. november kommer DGI på besøg på Rådhuset i Vejle. Og så skal Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard fortælle, hvorfor det netop er her, DGI skal placere landsstævnet i 2017.

Vejle er en af de fem byer, der drømmer om at blive værtsby for landsstævnet i 2017.

Det er DGI og DDS, der står bag landsstævnet, der ventes at trække omkring 25.000 idrætsglade danskere til sommerdage med masser af idræt, fest og andre aktiviteter. Vejle sendte en skriftlig ansøgning om at blive værtsby for L2017 i sommers, og tirsdag den 6. november kommer DGI’s udvælgelsesudvalg så på besøg for at få sat flere ord på ansøgningen.

- Vi håber selvfølgelig, at DGI ser det samme som os, når de besøger Vejle. En by, der byder på de bedste oplevelser i de smukkeste omgivelser. Vi mener selv, at der ikke kan findes bedre rammer for DGIs landsstævne i 2017, siger Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V).

Målet med mødet er bl.a,. at DGI’s udvælgelsesudvalg skal opleve Vejle by og stævnecentrum og se på, hvordan sammenhængen er mellem byen, stævnecentrum og de øvrige aktivitetssteder.

En flot ansøgning

DGI’s formand Søren Møller står i spidsen for DGI’s udvælgelsesudvalg for værtsbyen for landsstævnet i 2017. Udvalget tæller yderligere fem personer fra DGI og DDS, De Danske Skytteforeninger. På mødet i Vejle deltager også formand for DGI Sydøstjylland Rita Pedersen og direktør Peer Stokholm.

- Vejle Kommune har sendt en rigtig flot ansøgning om at blive værtsby for L2017, men det har de øvrige fem kommuner, der er tilbage i ansøgerfeltet også. Derfor glæder vi os til at høre nærmere om Vejle Kommunes overvejelser og tanker, og hvad Vejle kan tilføre landsstævnet, hvor der jo både skal være plads til traditioner og til de nyeste trends, siger DGI’s formand Søren Møller.

Blandt de konkrete ting, DGI vil spørge ind til, er hvordan Vejle Kommune har tænkt sig at løse opgaven med at indkvartere de mange landsstævne-deltagere. 60 procent skal indkvarteres under fast tag, f.eks. på skoler, mens resten skal campere. Vejle kommune skal også fortælle, hvordan den interne transportopgave skal løses.

Esbjerg er klar til L2013

I oktober og november besøger DGI’s udvælgelsesudvalg også de øvrige byer, der er tilbage i opløbet om at huse landsstævnet i 2017, nemlig Viborg, Aalborg, Slagelse og Holstebro.

Hvilken by, der skal være værtsby for L2017, ventes offentliggjort onsdag den 12. december.

 

Dagens Gossip