Vejlegården-sagen: Politiet gennemgår nye tekniske beviser

I sagen om branden på Restaurant Vejlegården har politiet nu fået svar på en række tekniske undersøgelser. Det erfarer Dagens.dk.

Dermed er vi kommet tættere på en forklaring på, hvad der præcis skete om natten til den 21. december i fjor, da restauranten brød ud i lys lue.

- Der er en række analyserapporter og tekniske erklæringer, vi nu skal gennemgå. Vi holder kortene tæt til kroppen. Det ville være dårlig skik at fortælle om det i pressen, men parterne i sagen bliver orienteret løbende, forklarer efterforskningsleder Brian Voss Olsen fra Sydøstjyllands Politi til Dagens.dk.

Ifølge ham kan der dog gå en rum tid, før der bliver meldt noget ud til offentligheden.

- Der er tale om en massiv efterforskning. Og det tager tid, hvis man skal lave et grundigt og objektivt stykke politiarbejde, siger Brian Voss Olsen.

I forbindelse med branden blev restauratør Amin Skov fundet liggende bevidstløs ved restauranten.

Efter branden fortalte han, at han var blevet overfaldet på Vejlegården, mens han var i færd med at lave regnskaber. Men efter fundet af blandt andet brændbar væske på hans tøj, blev han anholdt og sigtet.

Anklagemyndigheden rejste tvivl om Amin Skovs forklaring, fordi politiets bevismateriale ikke tyder på, at der kan have været andre til stede på restauranten, da branden blev anstiftet.

Men efter grundlovsforhøret blev restauratøren løsladt. Han er dog stadig sigtet i sagen. Derfor er de tekniske beviser, som politiet netop er ved at gennemgå, afgørende for Amin Skovs videre skæbne.

Dagens Gossip