Vejlegården slår atter dørene op 11. maj

På et bestyrelsesmøde, der sluttede kort før klokken 17.30 mandag, blev det besluttet, at restauranten atter slår dørene op for gæster 11. maj. Det oplyser Jette-Lis Christensen, bestyrelsesformand for Vejlegården, til P4 Trekanten.

Ifølge P4 Trekanten har det tidligere været på tale, at Vejlegården ville genåbne på arbejdernes internationale kampdag 1. maj, men den plan er altså skrinlagt.

»Vi vil holde os fra 1. maj, da vi ikke er konfliktsøgende, og da vi ønsker at drive en seriøs forretning,« siger Jette-Lis Christensen.

I et interview med bt.dk søndag fortalte Amin Skov, at planerne for en genåbning var fremskredne.

»Vi glæder os virkelig til at komme i gang igen. Det var jo en meget brat og unaturlig slutning, det hele fik sidst, og det hænger stadig et sted i hovedet. Men nu er vi fremme ved den fase, hvor vi tester køkkenudstyr og alt muligt andet af, så vi ved, at alt kører, som det skal, når vi igen åbner dørene for gæster. Lige nu er det test, test og test, og vi har travlt. Men vi glæder os rigtig meget,« sagde Amin Skov til bt.dk.

Åbningen er blevet muligt på grund af en privat pengeindsamling og en ny virksomhedskonstruktion med en bestyrelse bagved.

»Det betyder, at jeg så kan jeg koncentrere mig om det, jeg så gerne vil; nemlig at drive en god restaurant,« forklarede Amin Skov«.

Amin Skov og Vejlegården var i adskillige måneder i konflikt med fagforeningen 3F. Få dage før jul brændte restauranten, og i januar blev Amin Skov anholdt og sigtet for brandstiftelse og forsikringssvindel.

Han blev løsladt efter grundlovsforhøret, men politiet har opretholdt sigtelsen og efterforsker stadig, om branden kan være påsat. Hovedpersonen selv har hele tiden nægtet at have forbindelse til branden.

Dagens Gossip