Vejles borgmester: Vi skal bare have en forbindelse

Skrevet af admin

14/01/2014

Dagens topnyheder

Vejle Kommune foretrækker en letbane til Billund Lufthavn. Men hvis den milliardstore togfond står og falder på, om det bliver en letbane eller en jernbane til Billund Lufthavn, har det ikke en afgørende betydning.

Det vigtigste er, at der kommer en forbindelse i det hele taget.

Sådan lyder det fra Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V).

- Letbanen er seks minutter hurtigere end baneløsningen. Så selvfølgelig er det den bedste løsning, men baneløsningen over Jelling kan også bruges. Det vigtigste er, at vi får en forbindelse til lufthavnen, siger han til Ritzau.

Vejles borgmester understreger, at kommunen helst så, at den kommende bro over Vejle Fjord slet ikke blev anlagt.

Den nye bro er essentiel for, at regeringen kan indfri den såkaldte timeplan. Den betyder, at der kun må være én times togtid mellem landets fem største byer.

- Undgå dog den bro og så lad togene køre ind forbi stationen. Det vil gøre en forskel på syv-otte minutter for at nå København fra Aalborg, siger Arne Sigtenbjerggaard og tilføjer:

- Hvis den partout skal være der, er det klart, at baneforbindelsen til Billund - den er vigtig.

Tilbage i september sidste år blev regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten enige om, at togfonden på 28,5 milliarder kroner skulle finansieres med højere beskatning af olie og gas i Nordsøen.

Pengene var på plads - kun udmøntningen skulle aftales endeligt.

Alt tegnede til en aftale om togfonden mandag aften, men i stedet strandede forhandlingerne mellem regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Det skete, da Dansk Folkeparti meldte ud, at partiet ville have undersøgt, om banestrækningen til Billund Lufthavn skal bygges som en jernbane eller en letbane.

Hvad der kommer til at ske nu, er umuligt at forudsige, mener Arne Sigtenbjerggaard.

- Hvad der sker, ved jeg ikke. Det må de finde ud af derovre, hvad de gerne vil nu, siger han.

Indtil videre er der endnu ikke aftalt et nyt møde mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

/ritzau/