Vejret betyder noget for din vægt

Skrevet af Aller Media

04/07/2014

Dagens topnyheder



Lune sommeraftner, lange nætter med nøgenbadning, snobrød og kolde øller…hvad mere kan du drømme om, udover selvfølgelig flere varme nætter, hvor det kan lade sig gøre. Men havde den danske sommer været varmere, så ville flere lide af overvægt, viser undersøgelser fra University of Texas i Austin, USA.



Her er motionsformen der gør, at du sagtens kan presse motion ind i dit liv hver dag


Forskerne bag studiet har fundet frem til, at voksne i lande med varme somre er mindre fysik aktive og derfor mere udsatte for at blive overvægtige, skriver news.health.com.



Regn gør det værre

Er sommeren både varm, fugtig og fuld af regn, så ser det endnu værre ud med overvægten, for det får folks aktivitetsniveau helt i bund, og det skubber vægten i vejret. 

De tyndeste personer skal findes der, hvor der er en kold, tør sommer, viser undersøgelserne. En af forskerne bag projektet, assisterende professor ved The School of Public Affairs, lever selv i et meget varm og fugtig miljø, og han er derfor ikke overrasket over resultaterne:



- Lever man i Texas, som jeg gør, så synes resultaterne meget korrekte. Omkring juni og juli bliver det umuligt bare at tænke på at tage en løbetur udenfor. Du er derfor nødt til at komme op med en strategi for at forblive aktiv om sommeren. Skal du måske tager ud tidligt om morgen, hvor der er køligst? Eller skal du svømme? Eller du kan gøre noget indenfor som basketball, rulleskøjter eller bare gå på en gå-maskine?


Skal du ud og løbe i dag? Se hvad du så skal huske inden 


Det kræver altså lidt mere planlægning at holde sig i form, når det er virkelig varmt. Et problem vi sjældent møder herhjemme i Danmark, hvor vi nærmere risikerer frost på græsset end to hele måneder, hvor det er for varmt til motion. Så næste gang vi ærgrer os over, at vi må trække i de lange bukser midt på sommeren, så kan vi da glæde os over, at vejret ikke hindrer os i at tage en joggetur efter job…hvis vi altså ser bort fra de store rengskyl, der med jævne mellemrum rammer den danske sommer.



Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media