Vejret forsinker jordbærsæson i flere uger

»Jeg tror ikke, at vi kommer til at se mange jordbær fra friland før grundlovsdag (5. juni, red.). Jeg forventer, at vi skal hen i midten af juni, før der for alvor er jordbær fra friland, og det er to-tre uger senere end et typisk år,« siger Ole Henrik Scharff, konsulent med speciale i jordbær.

Han tør ikke lægge hovedet på blokken og spå om, hvornår der helt præcis er danske jordbær til folket.

»Det afhænger fuldstændig af vejret. Hvis vi fra nu af får mellem 25 og 30 graders varme, bliver de klar tidligere, end hvad vi forventer i dag,« siger han og fortæller, at sidste års jordbær ligeledes kom sent.

Ole Henrik Scharff forventer, at vintervejret påvirker mængden og kvaliteten af de danske frilandsjordbær. Der kommer formentlig færre bær på markedet, og det betyder alt andet lige, at danskerne skal betale lidt ekstra for de røde bær.

»På grund af den hårde vinter er nogle planter skadet. Helt præcis hvor meget vejret påvirker mængde og kvalitet kan vi ikke sige noget om på nuværende tidspunkt, men vi må generelt forvente, at udbyttet bliver lidt mindre end sædvanligt,« siger han og tilføjer:

»Men der kommer på ingen måde til at mangle jordbær«.

Hvis man allerede nu gerne vil smage danskproducerede jordbær, er det muligt. De første jordbær dyrket i drivhuse kom ifølge GartneriRådgivningen i midten af april, og snart er jordbærrene, der dyrkes i plastictunneler, røde og klar til spisning.

»I løbet af ti til 14 dage kommer bærrene fra plastictunnelerne,« siger Ole Henrik Scharff.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip