Vejret i weekenden: Lørdagssol over København – men regn til jyderne

På med solhatten i det østlige Danmark. Og på med regnjakken i Jylland.

Sådan må rådet lyde til lørdag, hvor især bornholmerne vil blive skinnet på, men det meste af Jylland vil blive indhyllet i mørke skyer.

Efter en fredag med skyer og tåge til morgenbilisterne, pletvis sol i løbet af dagen og 17-18 grader landet over, bliver der kamp om varmegraderne lørdag. Og østdanskerne vinder.

»Et frontsystem med regn breder sig ind over landet, men det går nærmest i stå ind over Jylland, hvor det bliver hængende,« siger vagthavende meteorolog ved DMI, Michael Skelbæk.

Derfor kan jyderne forvente regn og ikke mere end 15 grader i løbet af dagen.

»Det bliver ikke særligt spændende vejr i Jylland generelt,« siger Michael Skelbæk.

Østjyderne får dog formentlig først regnen senere på dagen, når frontsystemet har bevæget sig fra vest mod øst.

Men helt til Østdanmark når de mørke skyer altså ikke lørdag.

»Længere mod øst stiger solchancerne. Der kommer perioder med solskin og længst mod øst, på Bornholm, får man noget mere sol, og der bliver det derfor også noget varmere,« siger Michael Skelbæk og lover op mod 20 grader til Østdanmark.

Søndag morgen vil det føromtalte frontsystem have bredt sig til hele landet, og skyer og regn vil dominere de første timer. Efter kirketid vil det dog klare op.

»Det holder tørt, og der bliver plads til solskin, men temperaturerne dykker en smule. Det bliver ikke meget mere end 15 grader søndag,« siger Michael Skelbæk og forklarer, at det blandt andet skyldes den let til friske vind, der kan strammes op til at blive hård ved kysterne.

Vinden blæser ind i næste uge, der ikke ser for god ud, hvis man kan lide sol og høje varmegrader.

»Det ser noget mere efterårsagtigt ud i næste uge. Det bliver ustadigt og mere blæsende fra vestlige retninger. Vinden bliver jævn til hård, og temperaturerne kommer til at ligge mellem 12 og 15 grader,« lyder dommen fra Michael Skelbæk.

Dagens Gossip