Vejrudsigten afgør fænomens enkeltstart

Tony Martin tænder for tekst-tv, inden han forlader sit hotelværelse onsdag morgen i Gap, og det, han ser på vejrsiderne, vil afgøre hans plan for 17. etape af Tour de France.

Hvis vejrudsigten lover tørvejr tidligt på eftermiddagen og regn senere, er den tyske verdensmester i individuel tidskørsel klar til at give fuld gas - ellers vil han køre roligt.

Det fortæller Tony Martins hold, Omega Pharma-Quick-Steps, manager, Patrick Lefevre.

- Under normale omstændigheder er ruten for hård for Tony, men vejrguderne har annonceret regn ud på eftermiddagen, og det er tænkeligt, at Tony kører på tørre veje, mens de sidste 50 ryttere kører i regn.

- Vi skal se på ruten onsdag formiddag, og derefter tager vi en beslutning, om han skal give den en skalle, eller om han skal køre den roligt, siger Patrick Lefevre.

Tony Martin vandt løbets første enkeltstart i Nordfrankrig med en smal margin til den førende rytter Chris Froome (Sky).

Mens ruten ved Mont Saint Michel var flad og passede perfekt til tyskeren, så er 17. etape en 32 kilometer lang bjergenkeltstart med to stigninger og to nedkørsler.

Den ligger bedre til bjergryttere end til en tempokonge som Tony Martin.

- Hvis vi sammenligner med etapen ved Mont Saint Michel, hvor Tony vandt med 11 sekunder foran Froome, så må vi sige, at Froome er favoritten denne gang, siger Lefevre.

- Tony har det godt nu. Han hjalp Michal Kwiatkowski på den sidste stigning af 16. etape. Han bliver bedre dag for dag.

Det belgiske hold har også et godt kort i franskmanden Sylvain Chavanel.

- Sylvain Chavanel er også god, men han har brugt meget energi de seneste dage i udbrud, så han er måske ikke helt så stærk. Men man ved aldrig med Chavanel, siger Patrick Lefevre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip