Vejrudsigten får flere til at indbrudssikre hjemmet

Flere sønderjyder og fynboer får installeret en alarm fra Falck. Årsagen skal findes i mere storm og regn.

Over 1.800 syddanskere anskaffede sig en alarm fra Falck sidste år.

Det er en stigning på over 50 procent i forhold til året før, og det skyldes ikke mindst skybrud, storme og voldsomt vejr, der de seneste år har gjort livet ekstra surt for de syddanske boligejere, mener alarmdirektør i Falck Lars K. Jørgensen.

- Flere ønsker hjælp, der sikrer hele huset og beskytter, både hvis vandet trænger ind eller der kommer ubudne gæster. Det er tydeligt, at der er en øget efterspørgsel på helhedsløsninger, der ikke blot er et økonomisk plaster på såret, når skaden er sket, men forebygger og advarer før skaden sker, siger Lars K. Jørgensen.

Typisk kombinerer en helhedsløsning alarm, sms-service med vejrmeldinger og gode råd, en rådgivningslinje, man kan ringe til, og hjælp fra erfarne Falck-reddere, hvis der alligevel opstår en skade i huset ved for eksempel storm eller skybrud.

Kedelig topplacering bekymrer

Danmarks topplacering blandt de lande i Europa, som har flest indbrud per borger, har selvfølgelig også noget at sige, når flere vælger at sikre deres huse, påpeger Lars K. Jørgensen.

- Vi ved, at alarmen reducerer risikoen for indbrud betydeligt, og det har flere fået øje på. Kombineret med at en alarm i dag også kan advare ved brand, oversvømmelse, kulilte- og gasudslip, så føler mange, at hjemmet er godt sikret, siger Lars K. Jørgensen.

Vælger man en alarm fra Falck, er man automatisk dækket af et Falck Boligredning abonnement, hvor Falck kommer og tømmer kælderen for vand og sætter en affugter op, hvis der er oversvømmelse, eller afdækker taget med presenning ved stormskade.

Dagens Gossip