Vekselbureau mistænkes for at hvidvaske narkopenge

Skrevet af admin

02/02/2016

Dagens topnyheder

En 53-årig indehaver af et vekselbureau på Nørrebro i København er blevet anholdt, mistænkt for at hvidvaske narkopenge.

Regnskaber fra 2014 og 2015 samt "nogle millioner" i kontanter blev beslaglagt, da politiet tirsdag ransagede vekselbureauet og indehaverens hjem.

- Vi skal finde ud af, hvad der fremgår af regnskaberne, og så må vi kontakte bankerne og finde ud af, hvor mange penge der er overført. Der er lang vej endnu, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Indehaveren af vekselbureauet sigtes for hæleri, subsidiært for overtrædelsen af hvidvaskningsloven. Politiet har fået assistance af Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.

Sagen udløber af operation "Moneymaker", som blev efterforsket af Task Force Pusher Street. Fire personer blev anholdt for omfattende hashhandel.

- Vi fulgte dem i forbindelse med efterforskningen, og enkelte gange har de været inde i det her vekselbureau, hvor de har vekslet penge, siger Steffen Thaaning Steffensen.

I sommer blev de fire dømt for at have medvirket til udførelsen af over 100 millioner kroner, hvilket ifølge politiet svarer til fire ton hash. Tre af de dømte valgte at anke til landsretten.

Et andet vekselbureau blev i sidste uge idømt en bøde på hele 92 millioner kroner. Vekselbureauet på Nørrebrogade i København havde været et regelmæssigt stoppested for kriminelle med sorte penge.

- Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet lavede i den forbindelse nogle omregningsmodeller, som viste sig at holde i retten, fortæller Steffen Thaaning Steffensen.

- Derfor håber vi, at man kan lave det samme her, hvis sagen er så omfattende, som vi formoder, siger han.

To mænd fra vekselbureauet på Nørrebrogade blev idømt seks års fængsel. De ankede på stedet.

/ritzau/