Velbekomme: Her er de vildeste facts om Bic Mac'en

Skrevet af Michael Lauritsen

31/10/2013

Dagens topnyheder

Den er vores bedste ven, når vi har tømmermænd. Men derudover er det nok de færreste, der tænker videre over, hvad det er, der fyldes i mavesækken, når der bestilles en Bic Mac.

Men, ifølge den amerikanske hjemmeside 'Smarter Lifestyles', er der en række opsigtsvækkende fakta, som du ikke bør overse.

Er du på skrump skal du nok ikke tænke over, at burgeren indeholder 540 kalorier, hvilket svarer til hele 28 procent af dit daglige kalorieindtag. 

Okay - du er sikkert klar over, at mange kalorier er en åbenlys konsekvens af at spise fastfood. Men vidste du også, at hver bøf indeholder DNA-spor fra mere end 1000 køer, der igen stammer fra fem forskellige lande? Hver bøf vejer i øvrigt 50 gram.

LÆS OGSÅ: Nickolei fandt ledningsstump i McDonalds-burgeren

Alligevel er Big Mac'en yderst populær. McDonald's sælger dagligt 2,5 millioner Big Mac's på verdensplan. Det er cirka 900 millioner på et år.

Af de mere spøjse facts fremgår det på hjemmesiden, at hver ottende amerikaner på et aller andet tidspunkt i deres liv har 'flippet' burgers på McDonald's.

Og i 2011, da finanskrisen var på sit højeste i USA, ansatte burgerkæden hele 60.000 nye medarbejdere som følge af den massive efterspørgsel.

SE OGSÅ: De 15 værste ting du kan finde på McDonalds

Bic Mac'en bliver solgt i 36 lande verden over. I en opgørelse fra 2010 fremgår det, at Danmark er det femte-dyreste land i verden at købe en Big Mac i.