Velfærdens »sande beskytter« svarer igen på Vilhelmsens angreb

»Jeg synes, det udstiller Annette Vilhelmsens afmagt,« siger han, efter at Vilhelmsen i sin tale til partifællerne på SFs landsmøde lørdag kritiserede ham for at »fremture som den sande beskytter af dansk velfærd«, når han samtidig har lagt stemmer til en halvering af dagpengeperioden.

»Vi har jo også i den her folketingssamling foreslået, at man midlertidigt forlængede dagpengeretten for de mennesker, der ellers falder ud af dagpengeordningen nu, og det har regeringen afvist og stemt nej til - sammen med SF - og derfor virker det lidt utroligt, at Annette Vilhelmsen nu fremturer, som hun gør,« lyder modsvaret fra Kristian Thulesen Dahl, der ifølge Vilhelmsen var »mere optaget af grænsebomme og intolerance i metermål end af at værne om det danske velfærdssamfund«, da hans parti støttede den tidligere VK-regering.

»Jeg tror, de fleste kan huske, at der blev brugt ganske mange penge på offentlig velfærd 00erne. Det var vigtigt for os for at få bedre sygehuse og bedre ældrepleje, så vi har i den grad været optaget af velfærden. Da finanskrisen så kom, var vi selvfølgelig optaget af, at dansk økonomi bliver fastholdt på en rigtig kurs, og derfor lavede vi blandt andet dagpengereformen,« forklarer DF-formanden og fortsætter:

»Det, hele hendes landsmøde går ud på, er at prøve at bortforklare, hvad SF laver i den regering, de er så uenige med. Og i den sammenhæng har hun øjensynligt brug for at rette medlemmernes fokus et andet sted hen end på SF,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Netop spørgsmålet om dagpengereglerne er et af de helt store emner på SFs landsmøde, der fortsætter søndag.

Dagens Gossip