Velkørende Nicki Pedersen ærgrer sig over aflysning

Skrevet af admin

18/07/2015

Dagens topnyheder

Det ærgrer den danske speedway-stjerne Nicki Pedersen, at sæsonens femte speedway-grandprix lørdag aften måtte aflyses inden semifinalerne i lettiske Daugavpils på grund af enorme mængder regn.

Danskeren havde nemlig en god aften, hvor der var fart i cyklen, og hvor han fik indhentet point på førende Tai Woffinden i VM-stillingen.

- Jeg har fart i cyklen og kører stærkt, så det er selvfølgelig utrolig ærgerligt, at vi ikke kan køre videre.

- Jeg er godt i gang med at indhente point på Tai Woffinden, og jeg havde et håb om at indhente en fem-seks point mere på ham i semifinalen og finalen. Men jeg kan godt se, at når det begynder at regne så meget, så bliver det tilfældigt og farligt at køre på, siger Nicki Pedersen til Ritzau.

Danskeren tog samlet 11 point i de indledende heats, hvilket var næstflest af alle og endnu vigtigere tre point mere end Tai Woffinden, som akkurat sneg sig videre til semifinalerne med blandt andre Nicki Pedersen og Peter Kildemand.

Til gengæld var Niels-Kristian Iversen, der vandt seneste grandprix i Cardiff for to uger siden, ikke klar til semifinalerne på den regnvåde bane.

- Det er måske lidt heldigt for mig, at de andre otte kørere ikke får muligheden for at hente flere point, medgiver Iversen, der er nummer fire i VM-stillingen.

De indledende heats skulle måske slet ikke være kørt til ende, efter regnen begyndte at tage til, siger Nicki Pedersen.

- Vi kører måske lidt for længe. Heat 16 til 20 var sådan lidt tvivlsomme. Men der er nogle unge gutter med, som bare brager derudaf, og de tænker ikke så meget på sikkerheden.

- Men jeg var selv ude, efter banen var blevet slæbt, og der fik jeg et enkelt point, så det hele gik, siger Nicki Pedersen.

I det hele taget tager Nicki Pedersen flere positive ting med fra Letland.

- Jeg er glad for en andenplads, for jeg har kørt seks gange i Daugavpils, og jeg har været på podiet alle seks gange. Det må være en af de baner, som ligger godt til mig, selv om jeg gerne ville have nappet en sejr i dag.

- Sæsonen er slet ikke ovre, og jeg er stadigvæk med i kampen om at blive verdensmester. Det kan jeg tage med her i dag, siger Nicki Pedersen.

Nicki Pedersen har ni point op til Tai Woffinden i VM-stillingen efter fem ud af 12 grandprixer. Næste grandprix er om en uge i Sverige.

/ritzau/