Vendsyssel overhaler AGF trods rødt kort i Herfølge

05/10/2014

Vendsyssel FF udnyttede søndag en dårlig AGF-dag til at hoppe foran aarhusianerne i den næstbedste fodboldrække, Nordicbet Ligaen.

For mens nedrykkerne fra Aarhus ikke imponerede og kun fik uafgjort 0-0 hjemme mod oprykkerne fra Skive, så fik nordjyderne alle tre point med fra deres udekamp mod HB Køge, som blev vundet 1-0.

Christian Overby prægede på godt og ondt den kamp, men kan trods alt kalde sig matchvinder efter nordjydernes 0-1-sejr på Herfølge Stadion.

Allerede efter godt fem minutters spil slog han til, da han afsluttede et kontraangreb med at bringe sit hold foran.

Samme Overby formåede samtidig at rage to gule kort til sig inden pausen, og dermed måtte gæsterne forsvare føringen med en mand i undertal i lidt over en halvleg.

Det lykkedes, og dermed hentede vendelboerne den første ligasejr i en måned.

AGF fik derimod ikke meget ud af indsatsen på eget græs mod et velorganiseret Skive-hold, der lod værterne stå for størstedelen af boldomgangen og i stedet satsede på kontrastød.

Det var ikke nogen dum idé, for AGF spillede alt for omstændeligt og langsomt og blev aldrig farlig.

Det var faktisk Skive, der med et stolpeskud af John Dyring i første halvleg var tæt på en scoring i kampen.

Så var der omvendt gang i skydeteltet i dagens sidste opgør i Nordicbet Ligaen, hvor Horsens og Fredericia spillede 3-3.

To mål af Anders Hostrup for gæsterne i den sidste time betød, at Fredericia fik et enkelt point ud af den kamp.

Vendsyssel ligger nu nummer tre i rækken med 20 point ligesom Lyngby, mens AGF har 18 point på fjerdepladsen.