Vendsyssel tager førstepladsen fra Lyngby i topbrag

16/08/2015

Vendsyssel FF gjorde søndag en ende på Lyngbys status som ubesejret og overtog samtidig førstepladsen i fodboldens 1. division.

Det skete med en 2-1-sejr på hjemmebanen i Hjørring.

Ayo Simon Okosun og Hallur Hansson scorede målene for de nordjyske værter før pausen, inden Vendsyssel-spillerne nogenlunde sikkert kørte sejren hjem i de sidste 45 minutter.

Rutinerede Jesper Christiansen i Vendsyssel-målet gav dog gæsterne en livline i slutfasen, da han kom buldrende ud i indskiftede Oke Akpoveta og begik straffespark. Det blev sikkert omsat af David Boysen.

I de sidste 10 minutter fik David Nielsens Lyngby-hold dog aldrig belejret hjemmeholdets straffesparksfelt og skabt de situationer, der kunne sikre uafgjort.

Med sejren rykker Vendsyssel op på 10 point, mens Lyngby har ni point på andenpladsen.

Superliganedrykkeren Silkeborg puster de to førende hold i nakken efter en 2-1-sejr på hjemmebane over Skive. Midtjyderne har syv point på ligaens fjerdeplads.

Bundholdet AC Horsens fik søndag sæsonens første sejr, da Roskilde blev slået med 1-0.

Horsens-sejren efterlader FC Vestsjælland på en aktuel sidsteplads.