Venezuela bekræfter: Vi har modtaget Snowdens asylansøgning

Venezuelas præsident Nicolas Maduro meddeler natten til tirsdag dansk tid, at det nu er op til Snowden at reagere.

»Vi har modtaget brevet med asylansøgningen. Han må beslutte, hvornår han flyver, hvis han ender med at ville flyve hertil. Vi har sagt til den unge mand, ’du bliver forfulgt af imperiet, kom hertil,’« siger Maduro med henvisning til USA.

I løbet af weekenden har de socialistiske ledere i Venezuela, Nicaragua og Bolivia alle tilbudt Snowden asyl. Han har tilbragt de seneste par uger i Moskvas internationale lufthavn. mens han har ventet på, at et land skulle tilbyde ham asyl.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Amerikanske Edward Snowden er jaget vildt at sin egen regering, fordi han har fortalt offentligheden, hvordan de amerikanske myndigheder står bag overvågning og aflytning af egne og udenlandske statsborgere. En viden, Snowden fik adgang til, da han arbejdede ved de amerikanske efterretningstjenester National Security Agency (NSA) og CIA.

Edward Snowden har søgt om asyl i 27 lande fra lufthavnen i Moskva, hvor han har været strandet siden den 23. juni. De amerikanske myndigheder har tilbagekaldt hans pas og lagt diplomatisk pres på adskillige lande for at få fat i Snowden.

Hvordan han skal bære sig ad med at komme fra lufthavnen i Moskva til Venezuela vides ikke, men det bliver formentlig ikke let. Det måtte Bolivias præsident Evo Morales sande, da hans fly i sidste uge blev beordret til at lande, så sikkerhedsfolk kunne undersøge det for at se, om Snowden var ombord.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip