Venezuelanerne hælder til endnu en socialistisk præsident

Begge lejre har opfordret vælgerne til at stemme tidligt og være opmærksomme på valgsvindel, selv om valgobservatører har erklæret tidligere valg for at være efter bogen. Men den dybe mistillid og et muligt tæt resultat kan øger risikoen for, at der bliver uro.

Omkring 170 internationale observatører er på plads i landet, og selv om valgstederne lukker klokken 18 lokal tid, får vælgere, der står i kø på dette tidspunkt, lov til at stemme.

Adskillige af Maduros støtter har været ude i nogle af de hårde områder i hovedstaden, Caracas, for at kapre krydser til et fortsat socialistisk styre forud for valget. I disse områder betragtes afdøde Chavez som en helt for de fattige, og derfor har det været af stor betydning at trække netop disse folk til stemmeurnerne.

»Nicolas kommer til at vinde, men vi kan ikke tillade os at være triumferende. Vi er nødt til at arbejde hårdt for at få folk ud at stemme,« forklarer »Chavista«-aktivisten Mario Izarra på 33 år til Reuters.

Ender den forudsigelse med at blive til virkelighed, ser venezuelanerne frem til en 50-årig præsident, som er tidligere buschauffør og har lovet sine vælgere at placere fødderne fast i Chavez’ socialistiske fodspor. Bliver det derimod Capriles, som får præsidentembedet, bliver Venezuela ført ned af en mere midtsøgende vej.

Ved de seneste fire valg har Chavez stået som sejrherre, og i oktober, da han sidste gang vandt, var stemmeprocenten på 80. Dog forventer man, at dette valg vil trække knap så mange til stemmeboksene, fordi befolkningen er træt af at skulle stemme.

Dagens Gossip