Venner i chok over attentat på Lars Hedegaard

Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard er angiveligt forsøgt myrdet foran sit hjem.

Trykkefrihedsselskabet bekræfter, at Lars Hedegaard er forsøgt myrdet. Det skriver man på hjemmesiden.

- Trykkefrihedsselskabets bestyrelse er både rystede og vrede over attentatforsøget på Selskabets formand, men naturligvis lettede over, at forbryderen ikke fik held med sit forehavende, står der på hjemmesiden.

Attentatet på den islamkritiske tidligere chefredaktør for Information ryster hans venner og samarbejdspartnere i Trykkefrihedsselskabet.

- Det er helt, helt forfærdeligt. Jeg er dybt rystet, men samtidig ved vi, at det er risikoen, når man går ind i kampen for ytringsfrihed og imod islamisme, siger Marie Krarup, der er forsvarsordfører for Dansk Folkeparti og hvis far Søren Krarup er medstifter af Trykkefrihedsselskabet.

Bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet, Torben Mark Pedersen, er også dybt rystet.

- Min første reaktion er forfærdelse over at sådan noget kan ske. Mine første tanker går til Lars Hedegaard, der må være dybt rystet, men heldigvis uskadt, siger bestyrelsesmedlemmet, der er medlem af Liberal Alliance, til Newspaq.

Marie Krarup fortæller, at Lars Hedegaard og de andre medlemmer af Trykkefrihedsselskabet lever med visheden om, at de risikerer at miste livet for deres sag.

- Det er helt klart noget man har vidst fra begyndelsen, den her kamp er farlig. Det er jo netop derfor at kampen mod islamisme og ytringsfrihed er så vigtig. Det er derfor man fra starten har støttet Kurt Westergaard, der jo lever med beskyttelse, siger hun.

Den holdning deler Torben Mark Pedersen, der mener, at vold mod personer, der siger deres mening er skrækkeligt.

- Folk må råbe op, tale og skrive hvad de vil, men at skride til mordforsøg er helt utilstedeligt, siger han.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip