Venner og fjender roser regeringen for at droppe skatteforslag

Regeringen får ros fra både venner og fjender for at trække i land og beholde en lukrativ beskatningsregel for fonde, der ellers skulle have været afskaffet.

Beskatningsreglen er den såkaldte transparensregel, som kommer fonde med almennyttige formål til gode.

Regeringens støtteparti Liberal Alliance tog allerede under finanslovsforhandlingerne afstand fra forslaget om at afskaffe skattefordelen for fonde med almennyttige formål. Partiet glæder sig over, at forslaget nu er begravet.

- Vi er glade for, at de øvrige borgerlige partier nu også ser fornuften i at lade virksomheder finansiere de almennyttige fonde skattefrit, så de fortsat kan gøre gavn i samfundet, siger finansordfører Ole Birk Olesen.

Transparensreglen betyder, at indkomsten i fondsejede selskaber er skattefri, hvis indkomsten overføres til fonden, hvor den bliver uddelt til almennyttige formål.

Reglen øger fondenes muligheder for at støtte formål som forskning, uddannelse, miljø, klima og kultur.

Hos Dansk Folkeparti glæder kulturordfører Alex Ahrendtsen sig over, at regeringen har trukket forslaget i land.

- Det var aldrig et forslag, som var opstået i Dansk Folkeparti. Vi har som kulturordførere skullet høre på meget utilfredshed med det her forslag og med rette. Vi er glade for, at regeringen har lagt det ned, siger han til Ritzau.

Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht, er glad for, at regeringen trækker sit forslag tilbage. Men han kalder forløbet for "problematisk."

- Jeg forstår ikke, at man i første omgang gik ind og ændrede den regel. Det har store konsekvenser, må man sige. Det er godt, man fjerner forslaget igen, siger Benny Engelbrecht.

Han langer dog ud efter regeringens håndtering af forløbet.

- Det er i morgen, vi har andenbehandling af finansloven i Folketingssalen, og nu kan vi konstatere, at man sådan set ikke er færdige med at lave finansloven endnu. Det er et meget uskønt forløb, siger Benny Engelbrecht.

/ritzau/

Dagens Gossip