Venner-stjerne bliver medvært i BBC's Top Gear

Skrevet af admin

04/02/2016

Mest læste i dag

Den amerikanske skuespiller, Matt LeBlanc, som havde en af hovedrollerne i "Venner", skal være en af de nye værter i BBC's populære bilprogram "Top Gear."

Det er første gang, at programmet får en ikke-britisk vært i de 39 år, som det har været sendt.

Den 48-årige LeBlanc, som spillede Joey Tribbiani i "Venner", siger, at han er "beæret over skulle medvirke i et nyt kapitel af det ikoniske tv-program."

- Matt har været bilentusiast i hele sit liv, og det er fantastisk spændende, at han skal være i Top Gear, siger Chris Evans, som er ved at løfte den tunge arv efter den populære Jeremy Clarkson, der har været med til at gøre programmet til en kæmpe kommerciel succes for BBC.

Clarkson blev under stor mediebevågenhed fyret sidste år, da han kom i tumult med en producer under tv-optagelser.

LeBlanc har selv været gæst i "Top Gear" to gange.

Ifølge BBC vil han indgå i produktionen af serien "med øjeblikkelig virkning".

"Top Gear," som med Clarkson i spidsen fik over 350 millioner seere, indbringer årligt BBC over 50 millioner pund (omkring 510 millioner kroner).

Nogle iagttagere siger, at Clarksons ry for at være en stor autoritet på biler, bliver vanskelig at efterfølge. Hans åbenmundede stil har både gjort ham populær og skaffet ham mange fjender.

En undersøgelse af den hændelse, der førte til Clarksons fyring, viser, at Clarkson i 20 minutter overfusede en af programmets producere til. Derefter angreb han ham fysisk i omkring 30 sekunder, hvilket resulterede i en opsvulmet og blødende læbe for produceren.

Årsagen var, at Clarkson ikke kunne få varm mad - bøf og pomfritter - efter en lang dags optagelser i North Yorkshire, fordi hotellets køkken var lukket.

Clarkson har siden skrevet kontrakt med streamingtjenesten Amazon Prime som vært i et nyt bilprogram.

/ritzau/Reuters