Venstre åben for brugerbetaling på hospitaler

Skal dankortet op af lommen, når du skal på skadestuen? Den mulighed er Venstre åbne overfor, hvis partiet sætter sig på regeringsmagten efter næste valg, skriver metroxpress.

På folkemødet på Bornholm for to uger siden luftede partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) ideen om at indføre brugerbetaling hos egen læge mod, at betalingen for eksempelvis tandlægebehandling blev sat tilsvarende ned.

Nu går gruppeformand Kristian Jensen (V) et meget kontroversielt skridt videre: Han åbner op for, at også sygehusbehandling kan komme med i den undersøgelse af brugerbetaling, som Venstre vil have gennemført.

- Det vil vi drøfte med de partier, der skal stå bag undersøgelsen. Det må ikke være sådan, at brugerbetaling afholder nogen fra at få den sundhedsydelse, de har brug for, siger Kristian Jensen til metroxpress.

- Men hvis man skal have en åben og fordomsfri debat om brugerbetaling, kan man ikke på forhånd udelukke nogen områder, forklarer han.

- I dag er det jo sådan, at hvis man falder på sin cykel og knækker en tand, skal man selv betale, men falder man på sin cykel og brækker armen, er der ingen brugerbetaling, siger Kristian Jensen.

Også De Konservative vil have undersøgt muligheden for "en provenuneutral omlægning af brugerbetaling i sundhedssektoren"', skriver partiet i en mail.

/ritzau/

Dagens Gossip