Venstre åbner for regionernes overlevelse

»Det er helt klart, at jo bedre regionerne performer, jo bedre de bruger vores penge, jo større grad af patienttilfredshed, desto mindre behov er der for at lave det om. Jeg er ret udogmatisk med hensyn til det,« siger Lars Løkke Rasmussen ifølge avisen.

Meldingen kommer som reaktion på en målsætning fra Venstres eneste regionsformand, Carl Holst (V). Han forudser, at tre ud af fem regionsformænd efter regionsvalget 19. november vil være fra Venstre.

»Jeg tror på, at man med tre blå regionsformænd vil føre en politik, der gør, at argumenterne for at nedlægge dem vil forsvinde,« siger Carl Holst, der er regionsformand i Syddanmark. Han tilføjer:

»Så kommer der mere frit valg, og der bliver ingen ideologisk kamp mod privathospitaler. Så bliver der skubbet til det, der har været en hæmsko hidtil for Venstre på Christiansborg. Dermed vil vi fjerne de sten, som har været i vejen og gjort, at nogle ønsker at nedlægge os«.

Lars Løkke Rasmussen har ifølge Politikens oplysninger inden for den seneste måned sendt signaler internt i partiet om, at det ikke haster med at nedlægge regionerne. Og han siger nu, at han gerne vil lade sig overbevise om, at det er det rigtige at bevare dem.

»Vi er ikke et parti, der bevarer for at bevare eller forandrer for at forandre. Når vi formulerede den tanke tilbage i 2011, så var det, fordi vi havde et ønske om at bruge vores sundhedsbudget mere effektivt. Det var ikke bare for at lave om,« siger Lars Løkke Rasmussen, der selv som indenrigsminister i 2007 oprettede regionerne, til Politiken.

Ifølge Socialdemokraternes kommunalordfører, Simon Kollerup (S), kunne man »få den mistanke, at Venstre håber på et godt regionsvalg og derfor toner ned på målet om at slagte regionerne«.

Han beskylder Lars Løkke Rasmussen for at tale »med uld i mund« og Venstre for at føre »en voldsom zigzagkurs«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip