Venstre åbner for tvangsbortadoption fra kriminelle familier

Forslaget fra Jane Jegind udspringer af tal fra Odense Kommune, der viser, at 40 procents af Vollsmoses mest kriminelle nedstammer fra de samme to familier eller kontrolleres af dem, oplyser TV2/FYN. Derfor mener borgmesterkandidaten, at det skal være muligt at adoptere børnene ud af de kriminelle familier.

»Vi kan se, at vi har nogle udfordringer med nogle få dybt kriminelle familienetværk, hvor vi igennem mange år har forsøgt at vende og bryde den negative sociale arv. Men vi kan desværre se, at det ikke rigtig lykkes for os. Og derfor synes jeg, det er ved at være tid til, at vi prøver at tage nogle andre værktøjer op af kassen,« siger Jane Jegind til Berlingske Nyhedsbureau.

I dag er det ifølge Familiestyrelsen kun muligt at adoptere børn væk uden forældrenes samtykke, hvis det vurderes, at forældrene »er ude afstand til at varetage omsorgen for barnet«. Ligeledes kan et barn fjernes fra dets biologiske forældre, hvis det er under et år gammelt, og forældrene ikke kan »spille en positiv rolle i forbindelse med samvær«.

Karsten Lauritzen oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at han vil tage kontakt til Jegind for at høre nærmere om spørgsmålet, der ved flere tidligere lejlighed har været oppe og vende på den politiske dagsorden. Blandt andet i 2007 var tvangsadoptionen oppe til debat. Dengang handlede forslaget om, at man skulle kunne tvangsbortadoptere børn fra familier, der lider under alvorlig psykisk sygdom eller langvarige stofmisbrug.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip