Venstre afslår idé om samlet hjælp til handicapfamilier

Venstre afslår at være med i det politiske flertal, der har stillet forslag om, hvordan man kan gøre det lettere for familier med handicappede børn.

Flertallet har samlet sig uden om Venstre-regeringen om et beslutningsforslag, der skal hjælpe familierne til at navigere mellem de forskellige regler i kommunerne.

- I sin rene model kan vi ikke støtte forslaget, for der er også nogle ulemper ved det, siger socialordfører Carl Holst (V).

Det er Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF, Alternativet og Enhedslisten, der står bag beslutningsforslaget.

Forslaget går ud på at lempe det bureaukrati, forældre med handicappede børn til tider bliver mødt med.

For eksempel kan en hjælper i skolen ikke hjælpe barnet til en børnefødselsdag, da hjælperen kun har bevilling til at arbejde i skolesystemet.

I stedet for flere forskellige hjælpere, vil det hjælpe familierne med én samlet hjælp, men det forholder Carl Holst sig skeptisk til.

- Jeg vil ikke bruge udtrykket afspecialisering, men det er ikke nødvendigvis sådan, at det bliver af højere kvalitet, siger han og forsætter:

- Hvis den ekspertise, der ligger andre steder end i kommunerne, skal til at blive en del af kommunernes ansvar, så kan det blive uhensigtsmæssigt.

Socialordføreren anerkender dog, at forslagsstillerne har fat i en relevant problemstilling, som Venstre er klar til at se på.

- Det er en kompleks størrelse, man møder som forældre i forhold til forskellige aktører i systemet, når man har et handicappet barn.

- Derfor er vi også interesseret i at se på det og nedsætte et udvalg, der kan se på, hvordan man kan imødegå de udfordringer.

/ritzau/

Dagens Gossip