Venstre afviser anbefaling om højere boligskat

Selvom OECD anbefaler Danmark at sætte boligskatten op, skal de danske boligejere formentlig ikke frygte nye skatter i de kommende år.

Både økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og oppositionens største parti, Venstre, siger blankt nej til anbefalingen.

Dermed kan boligejerne formentlig sove trygt uanset, om det bliver en rød eller blå regering, der sidder ved magten i de kommende år.

Venstres finansordfører Peter Christensen mener ikke, at man kan pålægge boligejerne ekstra skatter:

- Vi har allerede i dag en situation, hvor danskerne betaler høje skatter af deres boliger. Det kan man jo se på grundskylden, siger Peter Christensen.

OECD, der er en forkortelse for Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling, anbefaler i en ny rapport den danske regering at sætte skatten på de høje lønninger ned.

Samtidig bør ejendomsskatten hæves, anbefales det i rapporten om Danmark.

Det er efterhånden en tilbagevendende anbefaling fra OECD, at boligskatterne bør sættes op. Og især fordi ejendomsmarkedet er i bedring, bør det ske nu, lyder budskabet.

Ifølge OECD kan højere boligskatter også være med til at forhindre en ny boligboble, men det afviser Peter Christensen:

- Jeg er uenig i, at en højere skat på ejendomme er en garanti mod boligbobler. Boligbobler opstår, hvis danskerne kollektivt har en opfattelse af, at priser altid bliver ved med at stige, siger Peter Christensen.

Han er til gengæld enig i, at skatten på arbejde skal ned. Men det skal gælde alle danskere - og det skal ikke finansieres ved at sætte boligskatten op.

- Løsningen er, at vi lader være med at lade verdens største offentlige sektor vokse yderligere. Vi mener, at beskæftigelsesfradraget skal øges, så det kan betale sig for alle danskere at gå fra passiv forsørgelse til aktiv beskæftigelse, siger Peter Christensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip