Venstre afviser asyl til whistleblower

»Når jeg siger nej til, at han skal have asyl i Danmark, så er det fordi, at lige meget hvordan man vender og drejer det, så skal man stå til ansvar for sine handlinger, hvis man har begået alvorligt lovbrud. Det er vigtigt, at vi respekterer retssystemet hos en af vores tætteste allierede, USA,« siger Michael Aastrup Jensen til tv2.dk.

Udmeldingen fra Venstre kommer, efter at Enhedslistens Stine Brix (Ø) mandag opfordrede Danmark til at tilbyde Edward Snowden asyl i Danmark.

De dokumenter, som Edward Snowden har lækket til avisen The Guardian, viser, at efterretningstjenesten NSA under programmet »Prism« siden 2008 har overvåget sociale medier i et forsøg på at indsamle oplysninger om planlagte terroraktioner. Edward Snowden lever netop nu i skjul i Hong Kong, og han vil efter alt at dømme blive begæret udleveret af de amerikanske myndigheder.

Michael Aastrup Jensen afviser, at han er nervøs for, at USA vil lægge Danmark på is, som Indien gjorde, da de krævede at få danskeren Niels Holck udleveret til retsforfølgelse i Indien.

»USA agerer mere fornuftigt end det. Det vigtige for mig er, at det her er en af vores tætte allierede, og vi må acceptere, at deres retssystem tager sig af den her sag,« siger han.

Socialdemokraternes IT-ordfører Trine Bramsen (S) meddeler ifølge TV 2, at hun ikke ønsker at kommenterer på personsager.

Edward Snowden har arbejdet som teknisk assistent for CIA. Gennem de seneste sidste fire år har han arbejdet for virksomheden Booz Allen Hamilton, som arbejder med forsvarskontrakter. Han havde således et bredt kendskab til både NSA og CIA og de programmer, de arbejdede med.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip