Venstre afviser brugerbetalt uddannelse

Venstre vil ikke lade studerende betale for at læse på uddannelser.

Det fastslår partiets gruppeformand, Kristian Jensen, efter kritik af partiets forslag om at lade en taxameterkommission kulegrave kvaliteten i videregående uddannelser.

- Venstre har ikke noget forslag om at indføre brugerbetaling på uddannelser. Vi havde et forslag om en taxameterkommission, som vi drøftede i folketingsgruppen i sidste uge.

- Den skulle se fordomsfrit på fordele og ulemper, hvis man legede med tanken om brugerbetaling som en tilskyndelse til at få de studerende hurtigere igennem. Debatten har vist, at det ikke er lykkedes at tage det fordomsfrit, siger Kristian Jensen.

Forslaget angribes kraftigt på b.dk af Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

- Det er en af de første gange, vi ser, hvor Venstre vil skære. Det vil sætte kniven dybt ind i vores velfærdssystem, siger han.

Kristian Jensen afviser, at Venstre er på tilbagetog. Partiet har ifølge ham aldrig foreslået brugerbetaling på uddannelse. Venstre vil se på andre måder som i folkeskolereformen, der bygger på, at lærerne arbejder mere, påpeger Kristian Jensen.

- Lærerne leverer flere undervisningstimer for den samme mængde penge, fordi man ændrer fordelingen af forberedelse, undervisning og efterbehandling, siger han.

Venstre vil spare på beskæftigelsespolitikken, som årligt koster 16-17 milliarder kroner, påpeger Kristian Jensen.

- Vi tror, at det er muligt at finde et milliardbeløb. Alle politikere uanset parti bliver nødt til at spekulere på, hvordan vi får mere for kronerne, siger han.

Venstre vil have offentlig nulvækst, så den private sektor kan skabe job, forklarer han.

- Man skal have det samme antal ansatte og indkøb af varer, siger Kristian Jensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip