Venstre afviser at bryde folkeskoleforlig

I hvert fald ikke hvis det står til Venstre, siger partiets ordfører på området, Karen Ellemann (V).

»Det er afgørende, hvis der skal ske noget i forhold til ændringer nu her, at de (de Konservative, red.) vil nikke til en aftale. Vi er ikke interesseret i at bryde noget forlig,« siger Karen Ellemann.

»Det er vigtigt, at vi fastholder, at der er et forlig om folkeskolen, og hvis vi skal have en reform til skoleåret ’14, skal seks partier stå bag,« siger hun.

Det er især lektiecafeerne, de Konservative er imod, da partiet ikke mener, børnene skal holdes i skolen til ud på eftermiddagen. Flere af de andre partier i forligskredsen har dog anført, at der ikke bliver tale om tvang ved at indføre lektiehjælp i folkeskolen.

»Jeg kan godt forstå, at forskellige partier har forskellige positioner og ønsker, men jeg kan ikke forstå, at man har udråbt lektiehjælp og faglig fordybelse til den store synder,« siger Karen Ellemann.

»Når man hører de Konservative, lyder det som om, det skal være en skole, hvor alle sidder og laver de samme lektier fra 14 til 15. Det er ikke det, der er tilfældet,« siger V-ordføreren.

Dagens Gossip