Venstre afviser Enhedslistens brevstemme-kritik

Siden 8. oktober har danskere gennem en brevstemme kunnet sætte deres kryds til folkeafstemningen, om hvorvidt det danske retsforbehold i EU skal erstattes af en tilvalgsordning.

Men Enhedslisten mener ikke, at de borgere, der allerede har brevstemt, har stemt på det samme forslag, som alle andre stemmer om 3. december.

Ifølge partiets EU-ordfører, Søren Søndergaard, er der nemlig ændret i bemærkningerne til beslutningsforslaget.

Venstres EU-ordfører, Morten Løkkegaard, afviser dog, at borgere har stemt under urimelige forudsætninger.

- Nej, det har de selvfølgelig ikke. Man har i lang tid kunnet orientere sig en række steder om, hvad den her afstemning handler om, siger han.

- Man bliver også oplyst om, hvis forslaget måtte blive ændret. Sagen er den, at det forslag, der er på vej igennem Folketinget, står fuldstændig uantastet i substansen. Det glemmer Enhedslisten jo at fortælle.

Ifølge Morten Løkkegaard er kritikken en afledningsmanøvre.

- Det er Enhedslisten, der prøver på alle tænkelige måder at få ændret på teksten for derigennem at kunne dokumentere, at der er ændret på teksten. Men forslaget står uantastet, siger han.

- Derfor er det her endnu et forsøg på at kaste grus i maskineriet. Jeg har endnu ikke oplevet, at Enhedslisten har været tilfreds med noget som helst i den her afstemning.

- Så hvorfor skulle de være tilfredse med, at nogle har benyttet deres demokratiske ret til at brevstemme?

I Københavns Kommune har 877 benyttet sig af muligheden for at brevstemme.

Grunden til, at det har været muligt at stemme fra 8. oktober, er, at alle danskere, også dem i udlandet, skal have mulighed for at nå at stemme.

/ritzau/

Dagens Gossip