Venstre afviser Fergos »socialist«-kritik

»Hverken regeringen - og slet ikke Venstre - har ambitioner om at gøre folkeskolen til en »one size fits all«-løsning, hvor alle børn skal være i skole fra klokken otte til 16 hver dag,« siger Venstres folkeskoleordfører, Karen Ellemann (V).

Når Tove Fergo siger, at »det i bund og grund er socialisme at gøre det obligatorisk, at børnene skal passes hele dagen«, synes Karen Ellemann, at Fergo skal tage et ekstra kig på Venstres forslag.

»Jeg kan ikke følge hendes retorik. Vi har meldt en ramme ud på maksimalt 35 timer om ugen for de store elever i udskolingen. Med den ramme har de i gennemsnit fri klokken 15, og det giver rigeligt plads til et aktivt fritidsliv,« siger folkeskoleordføreren.

Hun synes, at de 35 timer er det absolutte maksimum. Hvis skoleugen kommer op på 37 timer, mener ordføreren, der er tale om et fuldtidsjob, og det kan derfor også med rette kaldes en heldagsskole.

»For Venstre handler det om, at finde den rigtige balance, og vi har vurderet, at den ligger på op til 35 timer om ugen for de store børn,« siger Karen Ellemann.

Dagens Gossip