Venstre afviser at komme med bud på Syrien-mission

Venstres udenrigsordfører, Søren Pind (V), ønsker ikke selv at tage at stilling til, hvordan et dansk bidrag skal udformes.

»Jeg er ikke militærekspert, det har jeg ikke de dybe forudsætninger for at udtale mig om. Det, jeg kan tilkendegive, er, at vi i udgangspunktet ikke vil modsætte os støtte til det her, og så må vi se, hvad de kyndige spiller ud med,« siger Søren Pind.

Spørgsmål: I efterlyser en diskussion af, hvad der skal ske i missionen dernede. Bør I ikke også komme med et bud på, hvad der skal ske, og hvad Danmark kan bidrage med?

»Nej, det vil være endnu et eksempel på, at politikere udtaler sig om noget, de ikke har forstand på. Det vil jeg sådan set nødigt«.

»Jeg har ekspertise i politisk vilje og lovgivningsarbejdet. Jeg har ikke ekspertise i, om man skal sende specialstyrker eller om man skal sende flyvemaskiner ind. Det har jeg ikke tilstrækkelig indsigt i de ting til,« siger Søren Pind.

Spørgsmål: Men har du forståelse for, at mange danskere ikke ved, hvad en mission i Syrien indebærer - om det er landtropper eller kun kampfly? Bør man ikke starte en diskussion af det nu?

»Jeg mener, at regeringen har svigtet katastrofalt i forhold til at skabe en folkelig forankring af et nødvendigt dansk internationalt engagement«.

Spørgsmål: Men det er vel også Venstres opgave at gøre det?

»Vi har da sandelig også søgt at gøre opmærksom på, at der kunne opstå en situation, hvor der ikke var FN-mandat. Vi har - når det nu skal være konkret - foreslået, at man kunne forsøge at bevæbne de moderate oprørere, hvilket blev fejet fuldstændig ned af bordet,« siger Søren Pind.

»Men essensen er, at forudsætningen for at skabe en folkelig forståelse for Danmarks internationale engagement selvfølgelig er, at regeringen ærligt siger, at det nogle gange kan være nødvendigt at gå uden om FN, og det har regeringen ikke gjort«.

Dagens Gossip