Venstre afviser politisk forvirring efter Løkke-tale

Her sagde Løkke, at han ikke kan »forstå, at regeringen vil lette selskabsskatten for alle undtagen bankerne og olieselskaberne«. Undtagelsen af de to brancher er en del af den vækstpakke, regeringen lavede med Venstre, Liberal Alliance og Konservative i foråret.

Men Løkkes undren er ikke ensbetydende med, at Venstre vil gøre noget ved det, siger Kristian Jensen.

»Der er sådan set ikke nogen forvirring eller uafklarethed. Vi har ikke noget forslag om at sænke selskabsskatten yderligere for banker og nordsøolien,« siger han.

Spørgsmål: Hvad skal man så lægge i det, Lars Løkke Rasmussen sagde i sin grundlovstale?

»Man skal lægge det, at vi undrer os over, at regeringen var så optaget af, at de (olieselskaberne og bankerne, red.) skulle holdes ude af det, men accepterede, at sådan var det for at få en aftale på plads, og det har vi ikke nogen planer om at lave nogen ændring af.«

Spørgsmål: Skal man så altid tage et forbehold, når Lars Løkke Rasmussen udtaler sig om noget i en tale, og der ikke også ligger et forslag fra Venstre om det samme?

»Det er sådan set meget enkelt: Hvis vi er kommet med et forslag, så er det Venstres forslag. Hvis vi undrer os, så er det en politisk tilkendegivelse af noget, vi synes er mærkeligt. Men hvis vi har et forslag om at ændre noget, så skal vi nok komme med forslaget,« siger Kristian Jensen.

Spørgsmål: Skal der så ligge noget på skrift, før det er Venstres politik?

»Nej. Men hvis vi kommer og siger, at vi vil foreslå noget, så er det jo fordi, at vi har et forslag på området. Og vi har ikke et forslag om at sænke selskabsskatten målrettet bankerne og nordsøolien.«

Spørgsmål: Hvis det er fuldstændig op til Venstre efter næste valg, skal olieselskaberne og bankerne så have skattelettelser?

»Vi har ikke noget selvstændigt forslag om at sænke skatten for oliebranchen og bankerne,« siger Kristian Jensen.

Spørgsmål: Jeg kunne rigtig godt tænke mig et ja eller et nej. Kan du komme med det i stedet for, at du siger, at I ikke har et forslag om det?

»Altså, du stiller spørgsmålene. Jeg bestemmer, hvad jeg svarer.«

Spørgsmål: Så du vil ikke svare ja eller nej?

»Jeg svarer igen: Vi har ikke noget forslag om at sætte skatten ned særskilt for bankerne og nordsøolien.«

Da Venstres fungerende politiske ordfører, Inger Støjberg (V), i sidste uge blev stillet et lignende spørgsmål af Ekstra Bladet, ville hun dog gerne svare på spørgsmålet.

Her sagde hun følgende, da hun blev spurgt, om bankerne og olieselskaberne også skal have del i skattelettelserne:

»Ja. Vi synes, det er forkert, at man undtog lige præcis de to områder. Jeg har ikke noget imod bankfolk. Jeg har heller ikke noget imod oliefolk. Men det vil også være meget uhensigtsmæssigt at lægge et fikst og færdigt forslag frem nu,« sagde hun til Ekstra Bladet.

Kristian Jensen understreger, at han ikke har læst den pågældende artikel fra 4. juli, og han kender ikke til omstændighederne omkring interviewet med Inger Støjberg.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip